Q-Kwadraat v.o.f.

Professionals in voedselveiligheid en kwaliteitszorg

Q-Kwadraat heeft zich sinds de oprichting in 2001 ontwikkeld tot een betrouwbaar adviesbureau dat ondersteuning verleent aan diverse bedrijven in de levensmiddelensector op het gebied van kwaliteitszorg en voedselveiligheid. Onze klanten zijn niet alleen levensmiddelenproducenten, maar ook retail, logistiek, brancheorganisaties en kennisinstellingen maken gebruik van onze diensten.

Q-Kwadraat bestaat uit Kitty Ringelings en Ellen Focke.

We hebben ruime ervaring op het gebied van BRC, IFS, HACCP, FSSC22000 en levensmiddelenwetgeving.

Diensten

Ontdek hoe wij u van dienst kunnen zijn

Q-Kwadraat biedt verschillende diensten aan. Hieronder staan een aantal voorbeelden van diensten die wij kunnen leveren. Daarnaast is in overleg met u veel mogelijk.

Q-Kwadraat biedt begeleiding en advies bij het opzetten en onderhouden van kwaliteitszorgsystemen (FSSC22000, HACCP, BRC, IFS). Onze werkzaamheden worden vooraf bepaald in overleg met u. Deze werkzaamheden kunnen bestaan uit:
 • het opstarten en begeleiden van het HACCP-team;
 • het opstellen van een HACCP-plan (gevareninventarisatie en risicoanalyse);
 • het opstellen van een Food Defence plan (TACCP);
 • het opstellen van risicoprofielen t.b.v. een Food Fraud plan (VACCP);
 • het uitvoeren van de validatie en verificatie;
 • het opstellen van procedures en werkinstructies;
 • het uitvoeren van interne audits;
 • het begeleiden van externe audits;
 • klachten afhandelen;
 • het beheren van recepturen en specificaties;
 • leveranciersaudits en leveranciersbeoordeling;
 • het opstellen en controleren van de bedrukking op verpakkingsmateriaal en etiketten.
Q-Kwadraat kan ingezet worden als de kwaliteitsafdeling van uw bedrijf tijdelijk onderbezet is. Met het inhuren van Q-Kwadraat is de continuïteit van de kwaliteitsafdeling geborgd. Ook kunnen wij met een frisse blik het kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem beoordelen, verbeteren en indien gewenst klaarstomen voor een FSSC22000, HACCP, BRC (food, S&D, Broker) of IFS (food, S&D, Broker) certificering. Zo slaat u twee vliegen in een klap.
Naast het opzetten en onderhouden van kwaliteitszorgsystemen wordt Q-Kwadraat regelmatig ingezet bij ondersteuning en begeleiding tijdens overheidscontroles van de NVWA, vertaling en implementatie van wet- en regelgeving en voor vraagstukken met betrekking tot etiketdeclaraties, recepturen- en specificatiebeheer.
Productinformatie in inkoop- en eindproductspecificaties is vaak specifiek en vereist de nodige tijd en kennis om een beheersbaar systeem op te zetten. Wij hebben de noodzakelijke kennis van de wetgeving en ervaring om de gegevens op de juiste wijze te interpreteren en te registreren. Voorbeelden hiervan zijn allergiegegevens, kwantitatieve ingrediëntendeclaratie en voedingswaardeberekeningen. Wij kunnen u daarom ondersteunen bij het beheren van alle relevante gegevens voor eindproductspecificaties en bij het maken van etiketten die aan alle etiketteringregels voldoen. Desgewenst kan hiervoor een door ons ontwikkelde gratis databank gebruikt worden.

Over ons

Lees meer over onze ervaring en passies

Klik op een foto voor contactinformatie.

Kitty Ringelings

Kitty Ringelings

E-mail: kitty@q-kwadraat.nl

Kitty Ringelings op LinkedIn

Bel Kitty Ringelings: +31 (0)6 18842724

Ellen Focke-Alblas

Ellen Focke-Alblas

E-mail: ellen@q-kwadraat.nl

Ellen Focke-Alblas op LinkedIn

Bel Ellen Focke-Alblas: +31 (0)6 18843202

We hebben beiden de opleiding Voedingstechnologie aan de HTS in Den Haag gevolgd. Het diploma is zeldzaam. Onze studierichting heeft niet lang bestaan en is vergelijkbaar met de studie levensmiddelentechnologie aan de HAS. In onze studie zijn voeding, economie en techniek samengevoegd tot een uniek geheel.

Ruim 5 jaar hebben we samengewerkt bij Cebeco Meat Products BV, een bedrijf dat toen opereerde onder de vlag van de Cebeco Handelsraad. Hier hebben we de kwaliteitszorg op de 4 locaties (Hulshof in Lichtenvoorde, Hoy in Borculo, Zonneberg in Elburg en Schop in Rotterdam) ingericht en uitgevoerd. Een mooie leerschool, een groot bedrijf in een roerige tijd.

Onze kracht is de praktijk

Door jarenlange praktische ervaring en het vanuit de praktijk inrichten van korte en bondige bedrijfsspecifieke kwaliteitssystemen blijven voorschriften en procedures werkbaar. Het draagvlak voor het voedselveiligheidssysteem wordt door de praktische aanpak sterk vergroot. Onze werkwijze kenmerkt zich door daadkracht, duidelijkheid, professionaliteit en kwaliteit.

In maart 2001 hebben we Q-Kwadraat vof opgericht met als doel onze kennis en ervaring te gebruiken om andere bedrijven op een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Tot op heden hebben we veel succesvolle projecten uitgevoerd. We hebben klanten in de volgende branches en instellingen:

 • vleesverwerkende industrie
 • noten- en zuidvruchtengroothandel
 • snacks en zoetwarenindustrie
 • specerijengroothandel
 • logistiek
 • retail
 • productschappen
 • kennisinstellingen
 • brancheverenigingen

We blijven ons continu bijscholen om ervoor te zorgen dat we actuele kennis hebben van alle nieuwe ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Wetgeving en normen vernieuwen met grote regelmaat en door actief betrokken te zijn bij projecten, vergaderingen, workshops en seminars houden we onze kennis actueel. Hiervan profiteren onze klanten optimaal. Daarnaast blijven wij ons ook persoonlijk ontwikkelen door diverse activiteiten naast ons werk. Kitty Ringelings was ruim 13 jaar secretaris van de Stichting Survival Harreveld (SSH) en is tegenwoordig jurylid bij het toestelturnen voor dames. Ellen Focke is docent bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en besteedt veel tijd aan het opleiden van duikinstructeurs.

We maken duidelijke keuzes. Als we zeggen dat we u kunnen helpen, is dat ook zo. Als we het niet kunnen, zeggen we dat ook. We kiezen ervoor om niet te groeien in het aantal medewerkers maar wel in de kwaliteit van ons werk. We zoeken altijd naar de optimale balans tussen de mogelijkheden van uw bedrijf en een goed functionerend kwaliteitssysteem.

Contact

Zet de volgende stap, neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor kwaliteitszorg en voedselveiligheid? Neem dan contact met ons op. U kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken om te bespreken waar en hoe wij u van dienst kunnen zijn.

 Lankerdijk 6 A, 7054BW Westendorp

 Tel.: 06-18842724 of 06-18843202

 Email: info@q-kwadraat.nl

Q-Kwadraat v.o.f. gebruikt de gegevens die u invult in dit formulier alleen om eenmalig contact met u op te nemen.